Oosterweg 4 C
1968KM
HEEMSKERK
tel. 0251-244534

Alweer de 17e speelronde van dit seizoen. Tegenstander is Castricum 4 waartegen we in de uitwedstrijd een flinke nederlaag leden. Was wel wat geflatteerd, maar vooral na rust vlogen de goals ons om de oren. Gezien de hoopvolle wedstrijd vorige week verwacht ik vandaag een gedreven ADO die in ieder geval de strijd wil aangaan. Leon, Joost en Daniel zijn er vandaag niet bij. Sam is de extra speler en Twan gaat op doel.

De wedstrijd staat weer eens onder de vertrouwde leiding van Jos Baltus. De wedstrijd is nog maar 4  minuten onderweg en bij de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van ADO is er succes voor onze tegenstander als Twan de bal uit zijn handen laat vallen en zo de Castricum spits een niet te missen kans biedt. Hij scoort dan ook en het is 0-1. Bij een volgende vergelijkbare situatie is Twan gelukkig wel de winnaar en redt hij met de voeten. Ook ADO krijgt kansen, eerst probeert Roy het zelf en daarna zet hij Timo vrij voor de keeper. Helaas worden beide kansen niet benut. Aan de andere kant is Castricum gelukkig ook niet scherp en weet Twan andermaal met de voeten redding te brengen. Vervolgens is het ADO dat in de 19e minuut had moeten scoren. Roy, die vandaag veel vrijheid had   en een gedreven indruk maakte, zet Bas vrij voor de doelman, maar helaas gaat diens inzet naast.

In de 35e minuut een 100% kans voor Castricum, maar met een bijna leeg doel voor zich weet de Castricum spits toch de bal nog naast te werken. Daar komen we goed weg! Aan ADO zijde ook geen succes, Sam wil te graag en staat telkens buitenspel.

Rust. Voorlopig zijn we nog in de wedstrijd. Maar ja, dat zegt niet alles.

Na de thee terug op het veld, iets te laat kennelijk, want Castricum heeft intussen de 0-2 gemaakt. Ik heb het niet gezien, maar volgens onze meest stabiele verdediger Alex was dat zijn fout (46e min). En in de 53e minuut verspeelt Daan de bal en profiteert Castricum wederom optimaal .0-3. Ik zie al een soortgelijk scenario opdoemen als in de uitwedstrijd. Maar dat valt alles mee, want in de  57e minuut is het Matijs Huizing die op aangeven van Mats (met een voorassist van Sam) gedecideerd de 1-3 binnenkopt. Een paar minuten later nog een mooi schot, metertje over van diezelfde Matijs.

In minuut 68e een mooie goal van Roy op aangeven van Mattijn en we komen op 2-3. Jammer dat Castricum direct daarna de marge weer weet te vergroten tot twee als we de bal niet wegkrijgen, Mattijn koos de voetballende oplossing. Meestal is dat goed, maar nu was het de verkeerde keuze. 70e minuut 2-4. Nog nauwelijks bekomen hiervan is het bij een volgende aanval alweer raak aan de andere zijde. Weer is Roy degene die scoort ditmaal op aangeven van Timo.  3-4. 72e minuut. Fijn om te zien dat hij weer iets van die lichtvoetige en ongrijpbare voetballer is die beslissende acties kan maken en afronden.

In de laatste 20 minuten + wel 7 minuten blessuretijd (misschien wat ruim bemeten, bij de Castricum bank werd al gemopperd.)drukken we de tegenstander terug op eigen helft, maar weten ondanks flink aandringen jammer genoeg niet meer te scoren. Een gelijkspel was in mijn ogen zonder meer verdiend geweest.

Jammer dat we deze wedstrijd uiteindelijk verliezen. Aanvallend trekken we de goede lijn van vorige week door, alleen verdedigend laten we nog te veel steken vallen. De energie waarmee we de pakweg laatste 30 minuten van de tweede helft hebben gespeeld was hartverwarmend. Hopelijk kunnen we onszelf in een volgende wedstrijd ook belonen.