ADO'20 ZA1 in derby te sterk voor Beverwijk ZA1 (4-3)

21 april 2024 12:30

In een knotskgekke en vermakelijke wedstrijd was het uiteindelijk ADO'20 dat in de eerste helft het verschil uitdrukte in doelpunten. Pas in blessuretijd kon Beverwijk met de aansluitingstreffer nog enigszins dichterbij komen.

Al snel werd het 1-0 door Tom Welboren na een lange pass over de verdediging van beverwijk heen sprintte hij richting de goal en scoorde ietwat gelukkig door de bal verkeerd te raken. Hij wilde de bal breed leggen op Ted vt Klooster maar raakte de bal half en die rolde het doel in. Niet lang daarna was het Tijn de Ruijter die weggestuurd werd en de bal keurig teruglegde op Ted vt Klooster die bekwaam afrondde 0-2. Het was aan ons zelf te wijten dat we Beverwijk nog enige hoop gaven, een verkeerde terugspeel bal van Lex Doodeman werd een prooi voor de spits van Beverwijk 2-1. We pakten de draad echter weer goed op en na een uitstekend opgezette aanval via Daan vt Klooster en Ted vt Klooster was het wederom Ted die onberispelijk raak schoot 3-1. Ted had er zin in en nog voor rust voltooide hij zijn hattrick 4-1. Daarna lieten we de teugels wat vieren en was het beverwijk die toch weer overeind krabbelde en de 4-2 wist aan te tekenen. De tweede helft was van ado kant heel matig. Spelmaker Tijn de Ruijter was niet geheel fit en dat laat zich dan onmiddelijk voelen. De harde tegenwind was ook lastig om nog tot goed voetbal te komen. Beverwijk drong nog wel aan maar wist pas in blessuretijd nog een doelpunt te maken.
Eindstand 4-3, een goede en terechte overwinning welke in de kantine nog lekker werd gevierd met medewerking van zanger Bernardo.